module

Introductie

Hey tango dansende yoga vriend(in)!

Ik ben zo blij dat we hier met elkaar in contact komen. Ik weet niet zeker hoe je op mijn site terecht bent gekomen of dat we elkaar al kennen, maar ik wil graag beginnen met mezelf voor te stellen en je een beetje over mijn tango en yoga reis te vertellen! Ik begon met tango dansen in 2010 en volgde toen al een tijdje af en toe yogalessen. Het was in 2015 dat ik begon met een yoga teacher training en in 2017 begon in ook intensiever tangolessen te volgen.

Ik merkte steeds meer dat mijn yogabeoefening echt een verschil maakte in mijn dansen. Ik merkte dit verschil niet alleen op lichamelijk niveau, maar het hielp mij ook om mij zelfzekerder te voelen op de dansvloer.

Ik ben mijn yoga beoefening gaan zien als een verlengstuk van mijn dans. En ik vind dat yoga of een andere vorm van lichaamsbewustzijn essentieel is om goed te leren dansen.

Om een betere danser te worden moet je diep duiken in de reis van het leren kennen van je lichaam. Yoga biedt ons een pad om ons te verbinden met ons ware zelf, en pas als we ons met onszelf verbinden kunnen we een diepgaande verbinding met anderen vinden, of het nu in de tango abrazo is of in het leven in het algemeen.

Deze 3 lessen zijn slechts een proevertje van wat yoga kan doen voor je danservaring, maar ik hoop dat je een mini-transformatie in jezelf zult ervaren. Om er het meeste voordeel uit te halen, raad ik je aan om deze lessen in volgorde te doen.

Abrazos,

Petra