les

Wat is jouw diepste verlangen?

Wanneer we stress ervaren, (angst, haast, druk bezig zijn, bang zijn om te falen of iets te missen) verwijdert dit ons van onze diepste intenties. Dan leven we vanuit angst (Fight, Flight, Freeze) en tekort, en niet vanuit ons hart en een gevoel van overvloed. Dan leven we als een zombie, op automatische piloot, gedreven door onze angsten. Onze blik vernauwt zich en we willen alleen maar to-do’s van ons lijstje kunnen schrappen.

Beslissingen worden voor 90% genomen vanuit gevoelens en slechts voor 10% vanuit ons denken. De vraag is vanuit welke gevoelens leef jij? Vanuit gevoelens van angst en weerstand of vanuit de puurheid die eronder ligt, je diepste verlangens naar liefde, vrijheid, groei, … ?

Egoïstisch verlangen versus dieper verlangen

Egoïsche verlangens zijn als een soort ruimtepak waarmee we rondlopen: om ons te verdedigen tegen gevaar of problemen, of om ons vast te klampen aan wat ons tijdelijk een goed gevoel geeft. We hebben dit ruimtepak nodig om te navigeren door het leven. Maar als we enkel vanuit dit ego leven, identificeren we ons met ons ruimtepak en vergeten we ons bewustzijn en ons hart

Ons dieper verlangen heeft altijd te maken met het manifesteren van wie we werkelijk zijn, ons potentieel openbaren. Het kan gaan om liefde te beleven, waarheid uitdrukken, vrede te beleven, creativiteit te uiten, … Het gaat niet om iets buiten onszelf… Je dieper verlangen voelt heel puur en oprecht aan.

Stil worden

Als je verlangens hebt is het belangrijk om regelmatig stil te worden en naar binnen te gaan kijken wat het verlangen is achter dat verlangen. Om dieper te gaan naar onderliggende verlangens stel je jezelf de vraag wat brengt mij dat?’ en herhaal die vraag om dieper en dieper te graven… Wanneer je je diepste verlangen gevonden hebt, vraag je : hoe is het om je zo te voelen?’  Voel dit in je lichaam, je hart…

Als je vanuit je hart wilt leven, sta je ook open voor veranderingen. Je staat open voor nieuwe mogelijkheden.
Als je vanuit angst en stress leeft, dan zie je die kansen niet omdat je zo gefocust bent op je doel. Dit is intuïtief leven.